Om du någon gång har försökt att få bort algväxt från hustaket så vet du hur besvärligt det kan vara. Rengöringsprodukter finns i en uppsjö av olika varianter. Det är företaget Jape som har utvecklat Grönfri och Prickfri.

Grönfri och Prickfri ger dig fler alternativ i kampen mot mossan

Det framgångsrika företaget Jape har producerat de lika framgångsrika produkterna Grönfri och Prickfri. Använd medlet på mikrobiell påväxt. Den åttaprocentiga lösningen måste spädas ut innan användning.

För att spara en hel del pengar och skona miljön från onödiga transporter och plastemballage kan man själv blanda en 8%-ig lösning av Bensaltensid. Blandningen säljas i flytande form. Denna kan man använda direkt och spära ut 32 gånger.
Ibland får man prova sig fram för att se vad som fungerar. En utspädd blandning kostar mindre per liter vätska.

Professionella företag använder oftast 25-procentiga blandningar. Att blanda lika delar Bensaltensid och vatten ger samma resultat.

tvätta

Vill man köpa konkurrerande produkter med samma styrka är Påväxt-Stopp ett tips. Då spar du dessutom en rejäl slant. Det kan skilja så mycket som 20 %. 20% billigare.

Lösningen kan användas på alla lämpliga ytor. Grönfri Proffs kan fungera lika bra det.

Bättre kan det inte bli

Om vi ska vara ärliga så är Prickfri och Grönfri samma sak. Du måste ända behandla medlet på lite olika sätt. Hur mycket en produkt är utspädd varierar, från produkt till produkt.

Kom ihåg att göra rent på frekvent basis

Det handlar om mer än om priset. algmedel Prickfri ska ju hjälpa dig med städningen. Rengöringen blir enkel.

Slarvar du med rengöringen så spelar det ingen roll vilket medel som du använder. Du kanske till och med vill boka in i ditt eget schema när du ska behandla påväxt med det medel som du har valt. Städningen blir lättare då.

Prova så får du se

Du får inte lösa med Grönfri och Prickfri.

Använd rätt skyddskläder när du arbetar med produkten. Skyddsutrustningen behöver inte vara särskilt avancerad. Glasögon som skyddar kan vara bra att ha.

Man kan inte vara nog säker när man använder Prickfri. Det blir säkrare så.

Taket kan vara halt så tänk på att använda ett par stadiga skor. Så är det året om.