Ingen vill ha mossa på takpannor eller andra typer av tak och det finns flera skäl till detta. Taket är en mycket viktig del av huset och man kan ju tänka sig att mossa på tak inte borde göra någon större skillnad. Om mossan får fäste på taket så kan det vara kört.

Mossa och tak är två saker som inte hör ihop om du vill undvika problem som kan påverka din familjs hälsa på ett negativt sätt. Obehandlad mossa kan leda till att mögel sprider sig.

Ta bort mossan så fort som möjligt. Ta hjälp av en firma som hjälper dig ta bort mossa på tak snabbt och billigt. Skadan får inte bli stor.

Behöver du hjälp att ta bort mossa på tak?

Låt proffsen göra jobbet. Om du är höjdrädd så kan det vara en ide.

Många använder Bensaltensid för att plocka bort mossan från taket. Mossa på tegeltak är så vanligt att du idag har gott om produkter som är enkla för lekmän att använda sig av.

Rent praktiskt kan du använda Bensaltensid och spruta på taket för att döda mossan. Använd rätt utrustning så går det lättare. Kanske kan du hyra rätt produkter.

mossbekämpning

Att ta bort mossa på tak behöver inte vara svårt. Du måste dock införskaffa en egen stege. Skor är också bra att tänka på. Tänk på att medlet kan irritera luftvägarna.

Men tänk på det där med tid och pengar för att avgöra om du själv ska ta bort mossan från taket eller om du ska betala för att någon annan gör detta. Gillar du att pyssla så kan du ge dig på det själv.

Rengör regelbundet

Du får inte glömma bort mossa på takpannor. Mossan kan komma tillbaka om den har fått fäste. Sådant är livet.

Rengör regelbundet. Bäst resultat når du om du rengör minst en gång om året.

Utför det rutinmässigt. algmedel Använd vanligt rengöringsmedel.

Om du har använt Bensaltensid tidigare så vet du vad det handlar om. Då brukar påväxten hålla sig borta 2-4 år.

När du ändå håller på så kan du se över resten av fastigheten. Gillar du att slarva så får du bara göra dubbelt jobb sedan. Ett välskött hus är ett bra hus.

Passa på att byta ut takpannor och underhålla taket

Kör igång direkt. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Trasiga tak sänker värdet på bostaden. Det kan ju falla ner bitar på de som står alldeles vid taket och det kan bli en katastrof.

Se över taket då och då. Var inte rädd för att anlita någon. Takfirmor kan hjälpa dig.

Så tar du bort mossa på takpannor

När du vill få bort mossa på tak ska du alltid tänka på din säkerhet för alla tak är ju en bit över marken. När du har mossa på takpannor måste du komma åt ordentligt. Oftast räcker det med en stege för att ta bort mossa på tak.

Om du behöver kan du anlita någon. Du kanske vill ta bort mossan själv.

Gå lugnt och metodiskt till väga. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.