Visst är smak och doft betydelsefulla när man planerar att göra sitt eget snus, fast det krävs diverse viktiga ingredienser också. Med glycerin så kan man lyckas med egen tillverkning av snus på så vis att man får längre hållbarhet och faktiskt också en bättre smak. Glycerinet kommer att leda till att snuset konserveras på ett bra sätt och att det får sötma.

glycerin

Kan man observera skillnad på glycerin och glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Men är detta verkligen samma sak? Två olika namn för exakt samma produkt. Glycerol hette tidigare glycerin.

Hur känna igen glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. Glycerol är den tillsats som ger fyllighet I vin.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Glycerol går att blanda upp med vatten och alkohol men blandar sig inte med olja. glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Den brukar också vara en del av oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Har du endast korrekt variand utav glycerinet är man trygg.

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper. Som vi sett tidigare ger glycerin i snuset en bra fuktbalans och längre hållbarhet.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. För att hitta den bästa balansen och smaken kanske du måste prova olika recept. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

glycerol köper du enklast och förmodligen allra billigast online

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. Klicka på denna länk nu för mera information. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

Du får den hemskickad snabbt efter din beställning så du kan börja tillverka snus. Det är alltid bättre att köpa lite för mycket än att sakna så du inte kan avsluta tillverkningen på rätt sätt. När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. Den kommer också väl till pass om man vill göra roliga saker som riktigt fina såpbubblor eller egen slime. Snus av egen tillverkning, såpbubblor och Slime likaså- bara att sätta igång, blåsa, kladda och prilla upp.