Man behöver bara börja prata om lakrits för att det plötsligen ska smaka lite salt runt läpparna. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som likaså kallas för salmiak.

Använda lakritspulver för att producera eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är inte så tufft som man kan tro. Man kan rentav få fram lakritspengar och övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha rätt arbetsredskap. Egentligen så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

köpa

Det finns fler efterrätter samt godis som man kan producera med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Ifall du inte vill göra egna lakrits recept så kan du upptäcka dem online

Ifall du ej har så mycket fantasi och helt enkelt inte begriper hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås också se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till kolossal hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundvis så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Underhållande att överge traditionella recept och våga satsa på något annorlunda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oupphörligen men faktum är att det finns mycket kvar att förbättra inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var inte rädd att prova, salt och sött går också bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen. torkad lakritsjuice

En ingrediens som man icke behöver frukta att nyttja

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken bara för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot påhälsning från utlandet så kan hända man ska vara en aning återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och inte alls som godis.