Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan handla Stevia sötmedel på denna länk.

sukralos

Stevia sötmedel är bra för alla målgrupper som vill avstyra kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller ett litet antal som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera sötsaker men gärna undviker alla de dåliga effekterna som strösocker för med sej. Att vilja hålla sej ifrån strösocker är vanligt samt kommer ur fler än en anledning.

Diabetes är en åkomma som egentligen innehåller många annorlunda varianter, men framförallt av ett par olika typer som lätt nog heter typ 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.

Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kraft med vettig distribution och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också snabbt dra ned i kilon. Art 1 sockersjuka är ett livshotande befogenhet om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta förtära sötsaker och idag finns det alternativ allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än strösocker, så bara mycket en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå minska i kilon, eller ta bättre hand som sina garnityr. Alla känner till ju vilken dålig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott strösocker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt effektiv, men det gäller att man får i sig tillräckligt med fett och protein för att idas med en kolhydratfri kost.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell förfarande för att gå dra ned i kilon och har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man håller på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt maximum erövra 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel äta fritt av proteiner samt fett för att stilla hunger samt mätta kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, många grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde och griskött, därtill protein som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att inta bacon till frukost när man vill gå minska i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.