Betsson missbrukade sin makt över spelmissbrukande konsument.

Spelmissbrukare sedan 7 år har anmält Betsson till Konsumentverket. Under en fyraårsperiod utvecklade mannen ett spelmissbruk som resulterade i att han tappade kontrollen över sin ekonomi. Under tiden som beroendet eskalerade utsattes han för en “ständig reklam” från Betsson.

Mannen har spelat för större och större summor, upp till 220.000 kr dygnet. På ett litet antal år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Enligt mannen har hans spelande varit så stort att han har haft “VIP”-status hos bolaget, och i mejlen berömts som “en av deras mest lojala spelare”.

Under perioden sände Betsson mejl till honom, ofta flera i veckan eller varje dag, samtidigt som han blev uppringd vid vinster och för att få specialerbjudanden. Erbjudandena var bonusar som ofta skulle omsättas 10-35 gånger. Spelandet måste som regel ske inom en kort tidsperiod.

Konsumentverket anser att ett spelföretag är i en maktställning till en kund med spelmissbruk. Betsson har utnyttjat sin makställning mot den spelberoende konsumenten bedömmer Konsumentverket.

Spelreklam får icke utformas på ett alltför burdust sätt enligt Konsumentverket. Särskilt sårbara målgrupper i samhället får ej selekteras ut för denna typ av reklam. De mejl som har sänts till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet “annat aggressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Genom spelarens spelmönster insåg Betsson, eller borde ha förstått, att mannen var spelberoende, skriver konsumentverket.

Då allt sker på nätet kan spelföretagen följa spelarens transaktioner i detalj. Konsumentverket menar att spelföretagen har alla möjligheter att upptäcka spelmissbruk online.

En som begärt att få en kommentar av Betsson utan framgång är Nyhetsföretaget Siren. Ytterligare information på http://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

På webben är det fler och fler som råkar ut för bekymmer med Betsson

Många fler än Konsumentverket stöter på bekymmer med Spelbolaget betsson.

Reklamwebben i Svedala för oxå sin kamp mot Betsson som de har ett fakturakrav på 15 miljoner på.
Ytterligare information på http://reklamwebben.com.

På olika sajter och forum på nätet poppar det upp varningslistor mot Betsson, att de inte är att säker att lita på och att det kan innebära en risk att inte få sina pengar om man verkligen skulle vinna en jackpott. Varningssidor förekommer inte på enstaka sajter, sannolikare på hundra eller hundratals.

Betssonkunder som vägrats få utbetalt sina vinster förekommer på Konsument Europa. För att spela hos Betsson måste spelaren godkänna ett finstilt villkorsavtal på ungefär 30 sidor. När detta är godkänt, som regel utan att konsumenten ens läst texten, har Betsson rätt att när man vill konfiskera spelarens alla pengar och vinster om man så önskar.

Ett sånt här beteende av ett stort svenskt bolag som Betsson är totalt oacceptabelt. Fler bör göra något, myndigheter, Aktiespararna, Lotteriinspektionen, Börsen med flera bör ta tag i detta.