Du kanske undrar “vad är glycerin?” för att du har läst om detta spännande ämne online. Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på lite skilda sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som ger fyllighet i vin och finns i mängder av födoämne.

Du har kanske hört talas om glycerol som är ett annat namn för detsamma och som bland annat används inom fitness-industrin därför att man ser att det ger en viss verkan på trycket i musklerna. Men det är ej blott muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Glycerin

Använd glycerol i vardagen till allting från fitness till behandling av smuts

Den glycerol apoteket säljer är tillförlitlig att använda men man får förstås icke så mycket. Det kan vara förståndigt att glycerol köpa online i andra butiker såsom Tradera eller allt-fraktfritt.se, för att få ett bättre pris och mer av varan. Handla endast livsmedelsgodkänd glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan nyttja tuben eller burken som man har köpt till åtskilliga skilda saker.

Visste du att du faktiskt kan få bort en bångstyrig fläck med glycerin? Exakt som med andra fläckborttagare så ska du behandla fläcken med glycerinet en bra stund innan du drar igång tvättmaskinen. Några timmar innan tvätt är att förespråka för bästa resultat.

Man kan även nyttja ämnet för hobbyaktiviteter. Gör en egen snöglob med glycerolen som en betydande ingrediens. Såpbubblor kan också ses som en hobbyverksamhet och om du vill ha riktigt stora bubblor så ska du blanda glycerinet i mixen med vatten och vanligt diskmedel. Det här gör sannerligen susen!

Ett helt naturligt ämne som man ska använda på försiktigt sätt

Det ska sägas att detta är ett ämne som minsann finns i vår kropp och du kommer att se att glycerinet används flitigt i hudvårdsprodukter. Läs på baksidan av din hudkräm och du bör finna detta ämne helt enkelt för att det är så bra på att binda vatten och det är ju en verkan som vi vill komma åt inom hudvård.

Den som vill giva musklerna lite hjälp kan kombinera andra produkter med en aning glycerin därför att få maxad effekt men här ska man minsann vara försiktig. De som har testat detta och som har överdrivit kan rapportera om magont som resultat. Då kan det måhända vara säkrare att köpa en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Ifall du ska glycerol införskaffa för invärtes bruk så innefatta det att du får en produkt som är riskfri att förtära. Av och till så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är viktigt att man är medveten om vad man köper och till vad.

Hemgjord hudvård som sannerligen funkar som den skall

Man kan även satsa på glycerin som en produkt som man gör egna hudvårdsprodukter med. Det finns de som menar att man ej behöver handla dyra krämer då man helt enkelt kan kladda glycerolen i ansiktet. Detta kan ju vara värt att testa och ifall det ej skulle funka så som man tänkt sig så är det endast att låta det som blev kvar fungera som fläckborttagningsmedel!