Städa bör man… men om man städer med farliga kemikalier så måhända man inte mår så fint. Då kan det vara bra mycket bättre att nyttja sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det fräscht och fint därhemma. Det här är naturliga syror som är minst lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

Men före du skaffar en burk med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan använda pulvret och också tänka på att också naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Städa maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är fantastiskt med citronsyran är hur den helt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en fullkomligt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att handla farliga kemikalier för avkalkning så kan du använda citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man ska alltid köpa livsmdelsgodkänd syra till allting som kommer i kontakt med mat alternativt dryck. Till allt I själva verket, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en dylik verkning och man kan faktiskt få bort rostfläckar med vinsyran vilket ej är så dumt då man möjligen har en maskin i köket som funkar perfekt men som ser rätt sorglig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande fräscht igen och all dålig lukt går bort.

Diskmaskin: det är enbart att hälla en aning pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är effektiv diskmaskinrengöring och du bör direkt få en maskin som luktar gott och ser förnäm ut därinnanför igen.

Man kan faktiskt även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfaringssätt (ca 100 gram citronsyra) och helt ofarligt för nästkommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Ifall du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten måste till för att få dän kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det endast att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av samt torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en stänk ned i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten därför att skrubba. Detta leder till en väldigt renare samt snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett oerhört starkt medel även ifall det rör sig om en oförvanskad produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren återigen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det medföra illamående och värk i magen och det är inte trevligt. Detta kan också vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra efteråt utan disk.

Det viktigaste är att icke uppförstora. Om man använder syran så behöver man inte nyttja så mycket därför att uppnå bra resultat.