Massa som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer tilltalande. Man kan nyttja sig av eteriska oljor på lite annorlunda vis och vilken man ska välja beror fullständigt på vad syftet är. Är det eventuellt så att du behöver bli på lite bättre humör alternativt behöver du en naturlig antilöss metod?

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Innan du beställer doftolja så kan det vara klokt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket upplysning online och man kan självklart även studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det relevant att begripa att ekologiskt inte jämt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan påverka ditt humör kraftigt. Detta kan ju vara väldigt positivt men om man väljer inkorrekt doft så kan det få motsatt verkning.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket lätt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta gillar. Den här oljan kan man använda som massageolja som den är alternativt genom att tillägga den till en annan ekologisk samt naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Det här blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande effekt. Det här kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja ger även god smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan använda de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att andas in alternativt att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara vaksam med därför att inte allihopa doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint samt citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett bekvämt sätt. Man kan även droppa lite i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Viktigt att tänka på med doftoljor samt deras effekt

Man bör ta det få varsamt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt giva mycket starka effekter och det I synnerhet under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage och zonterapi så är det även betydelsefullt att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men om man gör det här på inkorrekt sätt så kan det få effekter som ej är så behagliga.

Ett säkert sätt att inhandla hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att handla från allt-fraktfritt.se, då handlar man dessutom utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du skall lägga på eteriska oljor före du köper en doftolja att komma igång prova med. Något som är hejdlöst enkelt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Löss klarar nämligen icke av den här doften så detta är ett naturligt, säkert och väldigt effektivt lusmedel!