Du kanske undrar “vad är glycerin?Vad är glycerin för något? Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på lite skilda sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som skänker fyllighet i vin och finns i mängder av mat.

Du har eventuellt hört talas om glycerol som är ett annat namn för samma sak och som bland annat används inom fitness-industrin för att man ser att det skänker en viss verkan på trycket i musklerna. Men det är icke blott muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Glycerin

Använd glycerol i vardagen till allting från fitness till hantering av smuts

Den glycerol apoteket säljer är säker att bruka men man får självklart ej så mycket. glycerol. Det kan vara förståndigt att glycerol köpa online i andra butiker såsom Tradera eller allt-fraktfritt.se, för att få ett bättre pris och mer av varan. Handla endast livsmedelsgodkänd glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan nyttja tuben eller burken som man har köpt till flertal olika saker.

Visste du att du rentav kan få dän en bångstyrig fläck med glycerin? Precis som med andra fläckborttagare så ska du behandla fläcken med glycerinet en bra stund innan du drar igång tvättmaskinen. Några timmar innan tvätt är att rekommendera för bästa resultat.

Man kan likaså bruka ämnet för hobbyaktiviteter. Gör en egen snöglob med glycerolen som en betydande ingrediens. Såpbubblor kan även ses som en hobbyverksamhet och om du vill ha riktigt stora bubblor så ska du blanda glycerinet i mixen med vatten samt vanligt diskmedel. Detta gör minsann susen!

Ett helt naturligt ämne som man ska bruka på varsamt sätt

Det ska sägas att det här är ett ämne som minsann finns i vår kropp och du kommer att se att glycerinet används flitigt i hudvårdsprodukter. Läs på baksidan av din hudkräm och du bör finna detta ämne helt enkelt därför att det är så bra på att binda vatten och det är ju en effekt som vi vill komma åt inom hudvård.

Den som vill giva musklerna en aning hjälp kan kombinera andra produkter med lite glycerin därför att få maxad verkan men här ska man sannerligen vara försiktig. De som har testat det här och som har överdrivit kan rapportera om magont som resultat. Då kan det kanske vara säkrare att köpa en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Ifall du ska glycerol införskaffa för invärtes bruk så gäller det att du får en produkt som är säker att förtära. Ibland så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är viktigt att man är medveten om vad man handlar och till vad.

Hemmagjord hudvård som verkligen fungerar som den skall

Man kan också satsa på glycerin som en produkt som man gör egna hudvårdsprodukter med. Det finns de som anser att man inte behöver införskaffa dyra krämer då man helt enkelt kan kladda glycerolen i ansiktet. Överbliven glycerin kan med fördel användas som medel att ta bort fläckar med.