I den här artikeln vill vi introducera hur du kan få ditt hem att bli välkomnande och extra mysigt med hjälp av aromatiska oljor. Det finns mängder av användningsområden för AROMOLJA. Om du tillhör de lyckliga få som upplevt en aromoljemassage så vet du redan hur avslappnande det kan vara. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

doftolja

Det finns hundratals olika AROMOLJOR och ETERISKA OLJOR med helt olika dofter.

Det är givetvis viktigt att hitta just de oljor vars dofter faller dig på “läppen”. Två oljor som upplevs som fräscha av många är Mandarin- och Limeolja, medan en del anser dem vara allt för fruktiga. Däremot är de flesta överens att Pepparmintsolja och Eukaluptysolja är friska och till och med ger lite kyla.

Var inte rädd att prova helt olika dofter tills du hittat just de som passar dig. Du kan till exempel använda doftkrus där du med ljus värmer upp vatten som kan ha droppar med stjärnanisolja, eller andra dofter som får dig på gott humör. I webbutiker som allt-fraktifritt så finner man många olika dofter och det är lätt att skaffa de som man gillar bäst och är nyfiken på.

Fördelen med att använda doftkrus är att det är lätt att anpassa oljorna till olika årstider och väderlekar. Under vintern vill du ha varmt och mysigt med rogivande doft, värme och levande ljus. En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

Inte bara dofter är möjliga, prova att göra din egen munspray med exempelvis några droppar pepparmintolja i vatten. Det är viktigt att skaka flaskan innan du sprayar. Om du vill prova att göra halstabletter eller godis, fräsch andedräkt eller polkagrissmak så är det bara att blanda olika oljor.

Tips: Engagera familjen i att experimentera olika dofter för olika rum i hemmet. Om man gnider denna AROMOLJA bakom öron och runt hårlinjen så får man ett naturligt skydd mot löss. Den doft vi människor gillar avskyr lössen.

Ett område där din experimentlusta kan sakna gränser är att smaksätta ditt kaffe eller göra nya spännande läskblandningar med kolsyrat vatten.

Trött på ditt gamla vanliga kaffe? Prova att ge det en ny fräsch smak med en droppe aromolja. Ge ditt kaffe en knuff med ett par droppar aromolja.

Nöj dig inte med det “gamla vanliga kaffet”, ett par droppar aromolja och du kan ha en ny smak varje dag. Euakylptus- eller annan väldoftande eller välsmakande aromolja ger ditt “gamla” kaffe ett jättelyft. Stjärnanisolja smakar bröstkarameller, pepparmintolja smakar polkagrisar och eukalyptusolja smakar eukalyptustabletter. Det är genom att mixa flera olika sorters aromolja du kan uppnå nya himmelska höjder. Ett billigare alternativ till exklusiva smakupplevelser finns knappast.

Är din arbetskamrat nere och lite hängig? Mixa en god kopp kaffe med godissmak och rädda hens dag. Lite pepparmintolja i kaffet eller ditt kolsyrade vatten kan ordna en krånglande mage.

Var inte alldeles för försiktig, ta ut svängarna och prova dig fram. Om du anser att en ny blandning blev misslyckad – det gör ingenting. Det kostar inte mycket med AROMOLJA så det är klart att du har råd att testa. Alla har sin favoritsmak, så det gäller att tänka på det när du beställer.