Det är jättemånga tillsammans med dig som älskar lakrits. I Sverige så är det rentav ovanligt att inte äta godis eller annan mat med lakritssmak åtminstone någon gång i månaden. Lakrits är inte alls lika populärt i andra länder som i Sverige och det är tydligen ingen som forskat vidare om detta. Med lakritspulver så kan du själv ordna med den goda smaken i bakverk såväl som i godis.

lakritsrotlakritskola

Så lätt och så riktigt mumsigt med lakritspulver för egen LAKRITS

Om man nu inte har ork att göra en egen dessert med lakritssmak finns alltid möjligheten att tugga på en lakritsrot. lakritspulver kommer från lakritsroten och är fullkomligt naturligt. Även om du inte alldeles nyss sugit på en djungelvrålkaramell kan du säkert minnas smakupplevelsen.

Som vi redan sagt är det jättepoppis att använda lakrits som smaktillsats i glass, drinkar och bakverk men framför allt godis. Det här är en smak som man längtar efter då man inte regelbundet kan äta godis med lakritssmak. Om du känner någon som bott utomlands länge, passa på att fråga får du se. Lakrits är något av det vanligaste folk som bor utomlands ber om till sina tröstpaket.

Prova att använda lakritssmak för flera olika saker i ditt kök

Är du i Turkiet, Spainien eller Italien kan du köpa lakritsrötter och tugga på. Av rå-lakritsen gör man först ett granulat och sedan olika pulver som kan användas på olika sätt i vår matlagning för att få fram den specialla smaken. Om det så är chokladbollar, godis eller glass man vill tillverka så är lakrits smakämne alltid poplärt.

Om du brukar baka så kan du ta en funderare på i vilka bakverk du kan testa med lite lakritspulver. Det ska dock sägas att det varje år sker att några personer förgiftas av lakritsen. Så, överdriv inte hur mycket du stoppar i dig, utan ta det lugnt. Det behöver man inte göra för lakritspulver har en stark smak så det räcker med mycket litet.

Finns det några bra ställen att handla lakritspulver när man ska baka eller göra konfekttyr?

Mycket besvär för en liten påse, men om du har någon hälsokostbutik i närheten kan du prova där.

Istället för den lilla påsen till stort besvär kan du lätt hitta lakritspulver till de bästa priserna och med utmärkt kvalitet på nätet online. Vill du köpa lakritspulver online kan du prova allt-fraktfritt.se, prisad eller Tradera samt godisbutiker.

Kolla förpackningens Bäst före datum för lakritspulver har begränsad hållbarhet. Pulvret måste vara fräscht för att kunna ge bästa kvalitet. Se till att du förvarar det på rätt sätt så att det kommer att hålla sig i ditt skafferi och köp nytt i tid så att du inte står utan då det blir dags att göra egna lakritskarameller igen!